משלוחים והחזרות חינם לכל הארץ

חרדת נטישה אצל כלבים: למה זה קורה ומה עושים?

חרדת נטישה אצל כלבים

תוכן הכתבה

כמעט ואין דבר כזה כלב שלא נעצב במידה כזו או אחרת כשהבעלים שלו עוזבים. אצל חלק מהם זה מגיע ממש לכדי חרדה עם תגובות נפשיות ופיזיות קיצוניות למדי. התופעה הזו נקראת חרדת נטישה ואם הכלב שלכם סובל ממנה אתם כנראה מרגישים את זה טוב מאד ובכלל לא צריך לספר לכם שזה כך. 

החיים עם כלב עם חרדת נטישה עשויים להיות מאתגרים בלשון המעטה. במקרים לא מועטים זה נגמר במסירה של הכלב, מה שמחמיר את הבעיה אפילו יותר. למעשה זה מבטיח קושי אפילו גדול יותר באימוץ עתידי ובהסתגלות לבית חדש. לכן חשוב לדעת כי אם יודעים לאבחן את הבעיה ולהתייחס אליה כראוי, ניתן להתגבר עליה ולחזור לחיים משותפים נעימים. 

כאן באתר תוכלו למצוא מוצרים שונים שיעזרו בתהליך ואתם מוזמנים תמיד להתייעץ איתנו בנושא. כעת, בואו ננסה להבין יותר לעומק מהי חרדת נטישה אצל כלבים, מדוע זה קורה ואיך ניתן להתמודד עם זה. 

מהי חרדת נטישה אצל כלבים?

חרדת נטישה אצל כלבים היא תופעה שבאה לידי ביטוי כאשר כלב מופרד מהבעלים שלו. הסיבה לכך שכל כך הרבה כלבים חשים כך במצבים הללו (הסטטיסטיקה מדברת על כלב אחד מתוך שישה ליתר דיוק) היא שהם בעלי חיים חברתיים שחיים בלהקות כאשר הבעלים שלהם נתפסים ביניהם כראש הלהקה. כאשר הבעלים עוזבים, וזה לא משנה באיזה פרק זמן מדובר, הכלבים החרדתיים חשים שעולמם מתערער. בנקודה הזו החרדה תבוא לידי ביטוי באחד או יותר מהדרכים הבאות:

  • התנהגות הרסנית: בריחה מהבית, שריטה וכרסום של הדלתות, כרסום של חפצים שונים בבית והרס כללי של כל מה שנמצא בסביבה. 
  • נביחות ויללות: בעל אופי מונוטוני וחזרתי בדרך כלל ללא כל שינוי במשך שעות ארוכות. 
  • צרכים: כלבים חרדתיים ירבו לעשות את הצרכים שלהם בבית עד לחזרת הבעלים. זה נובע גם מתוך תחושת הלחץ שהם חווים וזהו גם אקט מחאתי. 
  • ריור מוגבר: לעיתים החרדה מובילה לריור מוגבר ואפשר לראות שלוליות של ריר ברחבי הבית. 

למה זה קורה?

הגורמים והסיבות לחרדת נטישה הם רבים ולרוב אפשר לשים את האצבע בקלות על מקור הבעיה. הרבה פעמים הטריגר הוא שינוי בלוחות הזמנים של הבית או באופי החיים השגרתי. למשל כאשר הבעלים מחליף שעות עבודה או כאשר עוברים דירה. זו יכולה להיות בנוסף תגובה למוות של בן משפחה או בעל חיים אחר. זה נפוץ במיוחד אצל כלבים שבילו הרבה זמן בהסגר או במכלאות לפני שאומצו. בנוסף ישנם גם מקרים של חרדת נטישה בגיל צעיר מאד שאין להם הסבר ברור תמיד. 

איך מתמודדים עם חרדת נטישה אצל כלבים?

הנה כמה פעולות וטיפים יעילים במיוחד שיעזרו:

  • יציאה וכניסה מהירה מהבית ללא טקסים מיוחדים והכנות לקראת היציאה. 
  • אינטראקציה ופעילות עם הכלב עד כחצי שעה לפני היציאה ולא מעבר. 
  • עוזבים את הבית בשקט ובלי הפגנת לחץ או מתח. 
  • מאתרים את הפעולות לפני היציאה שגורמות לכלב לחרדה – למשל לבישת מעיל, החזקה של המפתחות ביד, נעילת נעליים וכן הלאה. מבצעים אותן במהלך השהייה בבית כמה שיותר מבלי לצאת כדי לנטרל את תגובת החרדה אליהן. 
  • משאירים צ׳ופרים או חטיפים לכלבים  ברחבי הבית, אפשר גם צעצועים לכלבים שדורשים חשיבה והתעסקות כדי לשחרר את החטיף. 

משחק אסטרטגיה לכלב

משחק אסטרטגיה וזיכרון לאימון הכלב 20*24 ס"מ – טריקסי

  • יוצרים מרחב בטוח עבור הכלב שלנו – פינה שקטה עם מיטה לכלבים, כלי מים, אוכל לכלבים, משחקים וחציצה בין שאר חלקי הבית. אם לכלב שלנו תהיה פינה שקטה ובטוחה זה יקל עליו את השהייה בגפו בבית. 

מה אסור לעשות?

בשום פנים ואופן אסור להעניש את הכלבים שלנו הסובלים מחרדת נטישה. הם לא עושים זאת מרצונם וזוהי תגובה בלתי נשלטת. ענישה תגרום לפחד ופחד לא יעשה שום דבר טוב מלבד להגביר את החרדה עוד יותר ואת התופעות הנלוות לה. 

במקרים קיצוניים כאשר הטיפים שציינו לא עוזרים אפשר בהחלט לפנות לוטרינר ולבחון את האפשרות של שימוש בפרומונים להרגעה או אפילו תרופות נוגדות חרדה. עם זאת ברוב המקרים ניתן יהיה לפתור את הבעיה בעצמנו. כאן אצלנו באתר תוכלו למצוא ציוד לכלבים ועזרים שיסייעו כמו חטיפים וצעצועים, מיטה נוחה ונעימה ועוד. 

אם אתם זקוקים לעזרה והכוונה נוספת הרגישו חופשי לפנות אלינו – אנחנו כאן בשבילכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיתוף המאמר:

מאמרים קשורים

דילוג לתוכן