משלוחים והחזרות חינם לכל הארץ

למה החתול שלי תוקפני ואיך אפשר להרגיע אותו?

חתול תוקפני

תוכן הכתבה

בעוד אגרסיביות ותוקפנות אלו תכונות הנקשרות הרבה פעמים לכלבים, זה בהחלט לא נדיר לראות חתול תוקפני. גם לחיות המחמד החמודות האלו יש נטייה לתוקפנות ואגרסיביות לא אחת. מה שבטוח זה שאצל הרבה חתולים אין ממש אמצע. אם הם תוקפניים אז החיים איתם עשויים להיות מפחידים על בלתי נסבלים. כאשר כל סיטואציה הכי תמימה שהיא עשויה להפוך למתקפה של ציפורניים שלופות ושיניים חשופות. 

החדשות הטובות הן שאפשר למגר את ההתנהגות הזו ולהתמודד איתה בצורה טובה. כפי שתבינו מיד, הסוד הוא לנסות ולהבין מה גורם לחתול להתנהג כמו שהוא מתנהג. 

מיד נדבר על הסיבות השונות לתוקפנות אצל חתולים, לא לפני שנזכיר שכאן באתר תוכלו למצוא מזון לחתולים וכן ציוד משלים לחתולים שאתם צריכים לגידול החתול שלכם. אתם מוזמנים להתייעץ איתנו בנושא בכל שלב!

איך לזהות התנהגות תוקפנית של חתול?

היכרות עם שפת הגוף של החתול שלנו היא המפתח להתמודדות עם הבעיה. ככל שנצליח לזהות חריגות של התנהגות נורמלית בזמן, כך נוכל לגדוע אותן באיבן הרבה יותר מהר. חלק מהחתולים הם ״משוגעים״ מטבעם ומבטאים התנהגויות מוזרות כמו ריצה מהירה במעלה ומורד המדרגות, זריקה של צעצועים גבוה באוויר והשמעה של קולות חזקים ומוזרים. אל לנו לטעות ולחשוב כי זוהי התנהגות תוקפנית. למעשה, ניתן להבחין בתוקפנות די בקלות ואלו הם הביטויים העיקריים אצל חתולים:

  • שורקנות (מה שנקרא באנגלית Hissing. הקול המשונה הזה שחתולים משמיעים כשהם ששים אליי קרב)
  • נשכנות
  • חבטות עם כפות הרגליים
  • נהימות 
  • שליפה של הציפורניים וחשיפה שלהן כאקט של איום
  • פה פעור לרווחה
  • עמידה נוקשה

אם התנהגות כזו מופיעה לפתע רצוי לגשת לוטרינר ולשלול בעיה רפואית כלשהי. לאחר מכן אפשר לנסות ולאבחן את הגורם לתוקפנות ולנסות לטפל בה.

סיבות לתוקפנות בקרב חתולים

אם יש לכם חתול תוקפני בבית, חשוב שתדעו לסווג את סוגי התוקפנות ולהבין באיזה סוג מדובר:

  • תוקפנות משחק: חתולים אוהבים מאד לשחק וקורה לא אחת שמשחק של חתול הופך להתנהגות אגרסיבית. נפוץ במיוחד אצל גורי חתולים שבוחנים את הגבולות שלהם, אך יכול לקרות בכל שלב. כשזה קורה בגיל צעיר חשוב להציב את הגבול כדי שהתנהגות לא תתקבע ותמשיך לגיל מבוגר. 
  • תוקפנות בין חתולים: תופעה נפוצה במיוחד. חתולים הרבה פעמים מסתדרים אחד עם השני, אבל הרבה פעמים גם לא. לפעמים זה עניין של טריטוריה (נושא שצריך לדבר בפני עצמו כפי שנעשה מיד). אך הרבה פעמים זה פשוט אינסטינקט טבעי אצל כדורי הפרווה. 
  • תוקפנות טריטוריאלית: פלישה לטריטוריה היא ביג דיל אצל חתולים שמעריכים מאד את המרחב הפרטי שלהם. נפוץ במיוחד כשמדובר על אדם זר או בעל חיים אחר. 

איך להרגיע את החתול התוקפני שלי?

אז בראש ובראשונה חשוב לזהות את המקור לתוקפנות של החתול. חלק מהגורמים הם כאלו שקל לטפל בהם יחסית ואחרים יצריכו מאיתנו מעט יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא. חשוב מאד להימנע ממשחק אגרסיבי עם החתול שלנו ופשוט להפסיק אותו באחת אם הוא מתחיל. כשהחתול שלנו מוצא לו מקום בבית, חשוב להבהיר מהתחלה שמותר גם לשאר בני הבית ובעלי חיים אחרים להימצא שם (אם כי חשוב לאפשר לחתולים שלנו גם פרטיות בפינה שלהם). כמובן שבמקרים בהם מדובר על תוקפנות מובחנת וקשה, כזו שלא מאפשרת לנהל שגרת חיים תקינה לצד החתול, מומלץ לגשת לקבלת ייעוץ וטרינרי וכן ייעוץ של מומחי התנהגות חתולים. חשוב להבין כי במרבית המקרים הפעולות הבסיסיות יספיקו כדי למנוע תוקפנות ולחזור לשגרה רגילה. 

זכרו – חתול עסוק זה חתול רגוע

פעמים רבות הסיבות לתוקפנות יושבות על הלך רוח נפשי עמוק יותר אצל החתול של מתח וחרדה. המצב הזה נפוץ במיוחד אצל חתולים שאין להם הרבה עניין ולא מצליחים לפרוק מספיק אנרגיה במהלך היום. את העניין הזה אפשר לפתור ממש בקלות, גם כשמדובר אגב על חתולים שגרים בחללים יחסית קטנים וצפופים. צעצועים לחתולים, מתקני גירוד ומשחקי מחשבה יעסיקו את החתולים ויפחיתו באופן משמעותי מהאגרסיביות בטווח הרחוק. 

משטח גירוד ומשחק לחתול מעץ וקרטון ממוחזר בצורת מרובע פטקס
משטח גירוד ומשחק לחתול מעץ וקרטון פטקס 

 

PS-190 מתקן גירוד לחתול

מתקן גירוד מפנק לחתול PS-190 פטקס

 

כאן באתר גג לחיות תוכלו למצוא מגוון של צעצועים ומשחקים כאלו ואתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהתייעץ לגבי אפשרויות מתאימות בכל שלב!  

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיתוף המאמר:

מאמרים קשורים

דילוג לתוכן