משלוחים והחזרות חינם לכל הארץ

מתכונים לאוכל בתי לכלבים טעימים במיוחד שכל בעל כלב חייב להכיר

אוכל בריא וטרי כלבים

אוכל איכותי לכלבים היא תוצר של בחירה מושכלת של הבעלים להבטיח תזונה מגוונת שיכול  להתבסס על אוכל לכלבים מסחרי יבש/רטוב מאחת החברה המובילות תוך מתן תשומת לב לרכיבים התזונתיים וקפדה על השלב ומצבו הרפואי של הכלב למזון ביחד עם הכנה של אוכל בתי המבטיח גיוון נוסף לכלב.

כאן תוכלו למצוא מתכונים בריאים, מזינים ומגוונים לחיית המחמד המקסימה שלכם. במאמר שהכנו במיוחד עבורכם, נשתף אתכם ב-5 מתכונים לכלבים שלא ישאירו אתכם ואת הכלב המתוק שלכם אדישים ולו לרגע.

כמו כן, חשוב להבין ולזכור שכל כלב מתאפיין ברגישויות ובסלידות האישיות שלו לנוכח מאכל כזה או אחר, ולכן כל אותם מתכונים לכלבים שנמצאים לפניכם הם הרלוונטיים ביותר מתוך אלפי המתכונים בהם נתקלנו. כמו כן, הקפידו לשים לב (בטח ובטח בפעמים הראשונות) לאילו מאכלים חברכם ההולך על ארבע מגיב טוב יותר ולאילו פחות. בדיוק כמו אצל בני אדם, גם כך אצל כלבים – לכל כלב וכלב הרגישויות והאלרגיות שלו, בנוסף לטעמו האישי המיוחד שלו.

‘ארוחה לשניים’ – ירקות וסלמון \ רוקי קאנאקה

במידה ובריאותכם ובריאות הכלב שלכם נמצאת אצלכם בעדיפות עליונה, המתכון הבא נכתב במיוחד עבורכם. כמו כן, תהליך ההכנה של המתכון הנ”ל הוא בסיסי ופשוט למדיי כך שאין כל צורך בידע קולינרי עודף כזה או אחר.הבריאות שלכם ושל כלבכם היא אולי החשובה ביותר, אבל זמן האיכות שלכם חשוב לא פחות – ארוחה שכזו עלולה לגשר על כל אותם פערים לא רצוניים שנוצרו מהבחינה הזאת.

מרכיבים:
  • 2 מנות של סלמון
  • 2 כפות של שמן זית
  • ראש ברוקולי אחד
  • דלעת אחת
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
הוראות הכנה:

בראש ובראשונה עלינו להפוך את חומרי הגלם שלפנינו לברי הכנה כשלשם כך עלינו לחתוך את גזעו של הברוקולי, לקלף את הגזר ולחתוך את הדלעת בצורת קוביות קטנות לאכילה. לאחר מכן, נדרש לערבב את הכל ביחד ולהכניס לתנור. את שאריות הקליפה שנותרו מקילוף הגזר ניתן לשמור בצד ולפנק בהם את הכלב שלכם. 

בשלב הבא עלינו לקחת את תפוחי האדמה ולשפוך מעט שמן עליהם כך שהם יהיו מוכנים לאפייה או לטיגון (תלוי בכם ובטעמכם האישי כמובן). לאחר שסיימנו להכין את תפוחי האדמה, נוכל להתפנות להכנה של הסלמון שכוללת טיגון במעט שמן (כפית אחת בלבד) כשהצד עם העור פונה כלפי מטה לתחתית המחבט. כעבור כדקה של טיגון על עוצמה בינונית, עלינו להפוך את הסלמון על מנת שנוכל לפשוט את עורו. המשיכו כך עוד כדקה בערך וכבו את הגז.

לאחר שסיימתם, קחו את הכל וערבבו ביחד לצלחת אחת. לאחר שהאוכל התקרר מעט, הגישו לכלבכם את האוכל ותהנו מתחושת הסיפוק המספקת שלו ושלכם.   כפי שכבר ציינו קודם לכן, תהליך ההכנה פשוט וקצר ואין צורך במצרכים מיוחדים למדיי ולכן – פשוט עשו זאת!

מתכונים לכלבים – ‘ארוחה פשוטה וטעימה’ \ קונגואה

 כפי שוודאי יכולתם להבין – במקרה הנ”ל השם אומר הכל. מדובר בארוחה פשוטה וטעימה למדיי שמורכבת בעיקר מאורז, עוף וירקות שאין צורך באף מוצר יוניקי כזה או אחר. כמו כן, מדובר בארוחה שניתן להקפיא ובכך ניתן להנות ממנה לטווח הארוך ללא כל צורך בהכנות חוזרות ונשנות.

מרכיבים:
  • כף אחת של שמן זית
  • כוס וחצי של אורז
  • חצי כוס אפונה
  • 3 ק”ג של עוף הודו
  • 2 גזרים מגורדים
  • 3 כוסות של תרד בייבי קצוץ
  • קישוא אחד מגורד
הוראות הכנה:

יש להתחיל את ההכנה עם בישול האורז על פי ההנחיות המוכרות והסטנדרטיות להכנת אורז. לאחר מכן יש לעבור לחימום שמן הזית בסיר גדול על הכיריים או בעזרת תנור אפייה על חום בינוני למדיי. יש להוסיף את העוף עד לקבלת צבע שחום (בערך כ-4 דקות).

ברגע שהעוף יגיע למצב הרצוי, נוכל להוסיף את התרד עד שנבחין בו מתחיל להתפורר. בנוסף לתרד, יש להכניס את שאר המרכיבים (גזר, קישוא, אפונה ואורז) על מנת ליצור תערובת אחת גדולה וטעימה.

גם כאן, יש באפשרותנו להקפיא את האוכל ובכך לאפשר לחברינו ההולך על ארבע להנות מארוחה טעימה ומזינה בכל ימות השבוע ללא כל תלות בזמן היקר והמועט שלנו.

מתכונים לכלבים – ‘ארוחה בשרית’ – בשר בקר וירקות \ קונגואה 

המתכון אולי האהוב עלינו ביותר (בעיקר בשל העובדה שהוא סופר טעים וסופר מזין), מתאפיין בעיקר בהכנה איטית ובטוחה, אך שלא תטעו – גם התוצאה עצמה בטוחה ללא עוררין. ארוחה טובה ומושקעת שכזו היא ללא ספק המלצה אישית מאיתנו אליכם ולכלבים האהובים שלכם.

מרכיבים:
  • 15 גרם שעועית שטופה
  • חצי כוס אפונה
  • כוס וחצי של גזרים קצוצים
  • כוס וחצי של אורז חום
  • כוס וחצי של דלעת קצוצה
  • 5 ק”ג בשר
הוראות הכנה:

ראשית עלינו להכניס את כל המרכיבים לתוך סיר בישול איטי ולהוסיף לתוכו 4 כוסות מים. בשלב הבא נדרש לכסות את הסיר ולאפשר למרכיבים להתבשל (כשעתיים וחצי של בישול איטי) כשבנוסף חשוב לשים לב לערבב כל כמה דק לפי מידת הצורך כמובן.

עם חלוף הזמן שציינו קודם לכן, יהיה עלינו לפתוח את הסיר ולחוש את כלל המרכיבים שהם אכן התבשלו כפי שרצינו. במידה והם כן, כל שנשאר עלינו לעשות הוא לשפוך את כל התערובת לצלחת ולהנות מארוחה סופר טעימה ומזינה לחברינו הטוב ביותר.

מתכונים לכלבים – ‘עוף וירקות – אפייה איטית’ 

הגענו למתכון אולי המיוחד ביותר שניתן למצוא ברשימה שלנו – המתכון שתוכלו להנות ממנו יחדיו, אתם והכלבים המתוקים שלכם. כפי שציינו בכותרת, המתכון נכתב על ידי בלוג העוסק באיכות חיים גבוהה – מה שרק מחזק את דעתנו על עד כמה הוא מיוחד.

גם במקרה זה מדובר בהכנה איטית וארוכה כשהמרכיב הדומיננטי שנוסף לארוחה שלנו הפעם הינו תפוחים, מרכיב שלמעשה מבטיח יציאות חלקות ומערכת עיכול בריאה למדיי. אז בלי יותר מדיי הקדמות מיותרות, בוא נמשיך למטרה שלשמה התכנסנו כאן.

מרכיבים:
  • 3 ק”ג של עוף ללא עור ועצמות (מומלץ לא להשתמש בחזה)
  • 2 גרם שעועית ירוקה קפואה
  • 2 תפוחים ללא גרעינים
  • 2 גרם של אפונה קפואה
  • בטטה אחת חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים פרוסים
  • קופסת שימורים אחת של שעועית שטופה
  • 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:

ראשית עלינו להכניס את העוף לסיר ולהוסיף מים עד לכדי מצב בו העוף יהיה מכוסה כולו. מיד לאחר מכן נדרש להוסיף לתוכו את רוב המרכיבים הנוספים (גזר, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, שעועית ותפוחים) לפי הכמויות שציינו קודם לכן.

יש לבשל את הכל ביחד על אשר נמוכה בערך כ-9 שעות ולאחר מכן להוסיף את האפונה הקפואה לעוד בערך חצי שעה כשבסיומה יש לשפוך את כל הנוזלים שנותרו מהבישול לחלוטין. לאחר שעשינו זאת נוכל להוסיף את השמן זית ולערבב עד לכדי יצירת תערובת אחת אחידה.

גם כאן ניתן להקפיא את הארוחה ולהפשיר אותו בכל פעם שתרצו לפנק את החבר ההולך על ארבע שחכם – אין בכלל ספק שזה מגיע לו!

‘עוף וירקות – אפייה איטית’

מתכונים לכלבים – ‘הודו ומחית ירקות’ \ Skinny Ms

בדומה למתכון הקודם, גם המתכון הנ”ל מתוך בלוג העוסק בבריאות, בעיקר לאנשים שאכפת להם מאיכות החיים של חיית המחמד שלהם. חשוב להבין שבאופן כללי הרעיון שעומד מאחורי המתכון המדובר עוסק בעיקר בשילוב בין חלבון (עוף הודו) למחית ירקות טבעית שלמעשה יוצרת ארוחה טבעית ב-100%.

בנוסף לערכים התזונתיים שיוענקו לכלב שלכם בארוחה שכזו, חשוב להבין ולזכור שכל שינוי כזה או אחר באחד ממרכיבי המזון של הכלב שלכם עלול להשליך באופן ישיר על תפקודו הבריאותי ואף על מראהו החיצוני. כפי שכבר אמרנו והסברנו קודם לכן – הקפידו לבדוק איך כלבכם מגיב לכל שינוי שכזה על מנת למנוע כל סיכוי לצרות ובעיות בעתיד.

מרכיבים:
  • 2 ק”ג של עוף הודו
  • 2 כפות של שמן זית
  • 2 כפות כבד עוף (עדיפות לקצוץ)
  • כוס אחת של כרובית קצוצה
  • חצי קישוא חתוך
  • 2 גזרים בינוניים קצוצים
  • כוס אחת של ברוקולי קצוץ
  • סיר חימום כפול
הוראות הכנה:

בראש ובראשונה עלינו לקחת את הסיר ולהוסיף לתוכו חצי כוס מים. לאחר מכן יש להכניס את הגזר ולחכות עד לרתיחה מלאה (בערך כ-10 דק’) תוך שאנחנו מוסיפים את ההודו ואת הכבד למחבת גדולה, בה נבשל אותם על אש בינונית עד שנקבל צבע שחום של העוף. לאחר מכן יש לסנן את כל השומן ולמעשה להפריד אותו ממרכיבי הארוחה עצמם.

בשלב הבא נדרש להוסיף את הברוקולי, את הכרובית ואת הקישוא ולהמשיך בבישול עד שנגיע לתחושה רכה אשר תעיד על כך שהירקות מוכנים (בערך כ-7 דק’). לאחר הבישול של הירקות, יש לקצוץ אותם באופן דק ויסודי כשההמלצה האישית שלנו היא להשתמש במעבד מזון לשם כך.

לאחר שסיימנו עם שלב הקיצוץ, עלינו להוסיף את הירקות הקצוצים לתערובת ההודו והכבד ולמעשה ליצור תערובת חדשה. לתערובת שהתקבלה מוסיפים את שתי הכפות השמן ומערבבים עד לכדי יצירת תערובת אחת אחידה. גם הפעם, כפי שוודאי יכולתם לנחש, ניתן להקפיא את התערובת ולחמם כמות קטנה ממנה בכל פעם במידת הצורך.

עוד מאמר שלנו הגיע לסיומו – מקווים כרגיל שהצלחנו לחדש לכם דבר מה על מתכונים לכלבים ובכלל על כל מה שקשור בגידול חיות מחמד. נשמח לשמוע ולקבל ממכם פידבקים על איך הייתה החווייה האישית שלכם ושל חברכם ההולך על ארבע.

בתיאבון!!!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף המאמר:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

מאמרים קשורים