משלוחים והחזרות חינם לכל הארץ

פילטרים לאקווריום: סוגים נפוצים ומה כדאי לבחור

פילטר לאקווריום

תוכן הכתבה

אקווריום בריא ומשגשג הוא כזה שתלוי במידה רבה בניקיון המים, ובשביל זה חשוב לדאוג למערכת סינון איכותית. בגדול, ישנם שלושה אמצעיים עיקריים לניקיון המים – סינון ביולוגי שבו בקטריה טובה וחיונית מפרקת את האמוניה והניטריט במים, סינון כימי על ידי חומרים מלאכותיים שמפרקים את הלכלוך שבמים וסינון מכני שעוזר לנקות חלקים גדולים של לכלוך על ידי סירקולציה של המים וכשאנשים מדברים על פילטרים לאקווריום אז זהו לרוב הסוג שמתייחסים אליו. 

 

המסנן הוא רכיב חשוב שכל מי שמגדל דגים חייב וזה הזמן לעבור על הסוגים הנפוצים והעיקריים של מסננים כאלו. שנייה לפני שנצא לדרך רק נזכיר שאתם מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ מקצועי בנושא בכל שלב!

פילטר קופסא פנימי

הפילטרים הראשונים שהיו זמינים לשימוש באקווריום הביתי. אמנם פחות נפוצים כיום מבעבר, הפילטרים האלו הם זולים יחסית ועושים עבודה לא רעה. מרבית הפילטרים האלו היום הן קומפקטיים ונצמדים בקלות לפנים המיכל כך שהם מתאימים גם באקווריום ביתי קטן יחסית. היתרון של הפילטר הזה הוא האצה של תהליכי הפילטור הביולוגיים והכימיים הטבעיים של המים. 

פילטר מיכל

פילטרים מכניים עוצמתיים שמתאימים במיוחד לאקווריומים בגודל בינוני עד גדול. ניתן להסליק אותם בקלות בתחתית או מאחורי המיכל והם לא תופסים מקום. הפילטרים הללו משלבים פילטור מכני, ביולוגי וכימי זו זמנית והם בהחלט פילטרים אידיאליים לאקרוויומים רציניים וגדולים יותר. 

פילטר דיאטומי

מערכות פילטור דיאטומיות מאפשרות ניקיון יסודי במיוחד של חלקיקי הלכלוך הקטנים ביותר באקווריומים. זהו למעשה סוג של פילטר ביולוגי עם אורגניזם חד תאי שמנקה ביסודיות ומגיע בקלות גם לחלקיקים הקטנים ביותר. פילטר דיאטומי נועד לניקיון ספציפי ייחודי וניתן להשתמש בכל פעם בסוג אחר של אורגניזם בהתאם לצורך. 

פילטר מיטה נוזלי

פיתוח חדש יחסית ובהחלט מעניין. מערכת של פילטר ביולוגי שמותקנת מחוץ לאקווריום ומאפשרת ניקיון יעיל במיוחד של חלקיקים קטנים. מרבית הפילטרים הללו לא מגיעים עם משאבה ויש לרכוש אותה בנפרד. החיסרון שלהם הוא סינון כימי לא יעיל במיוחד, אך הסינון הביולוגי מצוין כאמור וגם הסינון המכני הוא די טוב ומספיק במקרים של אקווריומים קטנים עד בינוניים. 

 

פילטר כוח

הפילטרים הנפוצים ביותר שלרוב נראה תלויים בחלק האחורי של האקווריום. הפכו לפופולריים בגלל יכולת סינון מכנית, כימית וביולוגית מעולה בו זמנית. פילטר שקל מאד להרכיב בפעם הראשונה וגם קל מאד לתחזק לאחר מכן. כוללים מערכת סינון פחמן פעילה (הפן הכימי) והסינון הביולוגי הוא תוצר של הבקטריה הטבעית והחיונית הנוצרת בפנים המסנן. 

 

פילטר ספוג

פילטרים פשוטים יחסית עם דגש על סינון ביולוגי. המנגנון העיקרי הוא דחיסת מים דרך הספוג המאפשרת קרקע פורייה של בקטריה חיובית, סינון לא רע, אך חשוב לציין שהפילטרים האלו נסתמים יחסית בקלות ולכן מצריכים תחזוקה שוטפת רצינית יותר בדרך כלל. 

פילטר טפטוף

מעוצב באופן כזה המאפשר חשיפה של המים לכמה שיותר אוויר בכל רגע נתון. הטפטוף של המים הוא איטי ונעשה אל משטח כלשהו. המגע עם האוויר מאפשר יצירה של בקטריה חיובית שמפרקת לכלוכים בצורה יעילה במיוחד. פילטרים מעולים הולכים ונעשים פופולריים יותר ככל שעובר הזמן. היתרון הוא שניתן לשלב גם סינון כימי עם הוספה של חומרי ניקוי ייעודיים. אפשר למצוא פילטרים מהסוג הזה בטווח מחירים משתנה. 

פילטר קרקעית

פילטר ייחודי ששמים מתחת למצע בתחתית האקווריום. מעין דיסק ששואב בכל פעם כמות מדודה של מים ואוגר את חלקי הלכלוך הגדולים בתהליך סינון מעגלי. שיטת סינון די עתיקה ולא הכי יעילה המספקת בעיקר סינון מכני, סינון ביולוגי מוגבל בלבד וללא סינון כימי כלל. 

לא בטוחים מה אתם צריכים? צרו קשר עם המומחים

כפי שאפשר לראות, סוגי הפילטרים לאקווריום רבים ושיטות הסינון הן מגוונות. כדי לבחור בצורה מושכלת פילטר חייבים לקחת בחשבון את המשתנים השונים, אנו נשמח תמיד לעזור. צרו קשר בהקדם, ספרו לנו מה אתם מחפשים ומהם תנאי הגידול שלכם. הצוות המקצועי  שלנו יציע לכם פילטרים איכותיים בתקציב שאתם מכוונים אליו. כמובן שניתן למצוא אצלנו את כל הציוד לדגים שלכם.בהצלחה!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיתוף המאמר:

מאמרים קשורים

דילוג לתוכן